Cota TVA la legume si fructe proaspete ar putea fi eliminata. Iata ce propun doi deputati

Facebook
Twitter

Doi deputati PNL propun eliminarea TVA pentru livrarea fructelor si legumelor proaspete, explicand ca aceasta masura va promova o dieta mai sanatoasa, in special pentru copii, noteaza Mediafax.

,,Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal reglementeaza cotele de impozitare a taxei pe valoarea adaugata. La articolul 291 alineatul (2) din legea sus mentionata se reglementeaza aplicarea cotei reduse de 9% pentru livrarea de alimente. Prin proiectul de lege anexat propunem eliminarea taxei pe valoarea adaugata la fructe si legume proaspete. Acest lucru ar determina promovarea unei diete sanatoase, in special pentru copii”, se explica in expunerea de motive publicata de cei doi deputati.

Initiatorii legii,deputatii PNL Robert Boroianu si Vasile Gudu sustin ca aceasta lege este extrem de necesara, in conditiile in care numarul de copii supraponderali din tara noastra a crescut foarte mult in ultimii ani.

Deputati PNL: eliminarea TVA la fructe si legume proaspete va incuraja o dieta sanatoasa

,,In acest moment, pe piata romaneasca sunt prea multi factori de descurajare care complica inutil dietele: reclame la tot felul de dulciuri, etichete nutritionale cu explicatii complicate, si nu in ultimul rand, pretul. Este timpul ca o dieta sanatoasa sa fie incurajata si prin masuri fiscale. In aceste conditii, taxa pe valoarea adaugata la fructe si legume proaspete trebuie eliminata. Aceasta masura va aduce oamenii si politicile pentru sanatate catre acelasi scop”, se arata in documentul citat.

In viziunea lor, implementarea unei astfel de masuri ar incuraja consumul de legume si fructe, iar astfel, copiii vor beneficia de o dieta sanatoasa, echilibrata si bogata in alimente sanatoase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE