ANM anunta o iarna lunga. Iata cat vor mai continua ninsorile si gerul

Facebook
Twitter

Ninsorile din ultimele zile au provocat inchiderea a peste 16 drumuri nationale si a autostrazii Bucuresti-Constanta. Mai multe zeci de drumuri judetene au fost inchise iar conform autoritatilor, pe alocuri zapada masoara chiar si un metru.

Si circulatia feroviara a fost serios afectata de vreme si mai multe zeci de trenuri au fost anulate, doar in ultima zi. De asemenea, reprezentantii a sapte judete au anuntat ca scolile vor ramane inchise chiar si astazi.

Inchiderea unor drumuri importante dar si blocarea partiala a catorva zeci, au lasat sute de oameni inzapeziti, si acestia au avut nevoie de ajutorul autoritatilor. Probleme insemnate sunt in judetul Mehedinti, unde un drum judetean a fost inchis de 6 ore. Situatii criza s-au intalnit si in judetul Dolj, unde DN 56 este impracticabil si in judetul Constanta, unde din cauza conditiilor proaste de pe DN 3, un autocar a ajuns in sant.

Precizarile ANM privind venirea primaverii

Conform estimarilor Administratiei Nationale de Meteorologie, temperaturile scazute se vor mentine pana pe 2 martie. Dupa aceasta data, vremea se va incalzi treptat si se va afla in crestere pe tot parcursul lunii martie, inregistrand in mare parte valorile normale pentru aceasta perioada a anului.

La inceputul primaverii, temperaturile medii ale aerului vor fi normale doar in sudul, sud-estul si partial in vestul tarii. In restul teritoriului, temperaturile aerului se vor situa sub media acestei perioade.

Prognoza pe luna aprilie  

Dupa estimarile specialistilor, temperaturile se vor apropia de media normala doar in sudul si in estul tarii, iar in restul teritoriului, media va fi sub limitele din aceasta perioada. De mentionat este si faptul ca luna aprilie se va manifesta prin precipitatii abundente.

Nici in luna mai temperaturile nu vor reveni la normalul acestei perioade, si doar in sudul si sud-estul tarii se vor prezenta valori normale. Si in luna mai precipitatiile vor avea o tendinta excedenta, insa mai putin insemnata cantitativ decat in luna aprilie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE