AFIR, informatii despre fondurile europene oferite prin PNDR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a participat la prima Conferinta Regionala PNDR organizata luni, 18 iunie 2018, la Piatra Neamt de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Evenimentul a avut loc in Sala de festivitati a Institutiei Prefectului Judetului Neamt, la care au participat peste 300 de fermieri, antreprenori, reprezentanti ai autoritatilor publice locale din regiunea nord-est a tarii.

In cadrul Conferintei, Secretarul de stat din cadrul MADR, domnul Alexandru POTOR, alaturi de domnul Daniel CRUNTEANU (Director General Adjunct al AFIR), de doamna Carmen BOTEANU (Director General Adjunct al Autoritatii de Management pentru PNDR), dar si de alti reprezentanti ai institutiilor publice locale, au facut o analiza privind impactul proiectelor de investitii finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala, precum si schimbul de generatii in mediul rural.

Metodele prin care vor fi sprijiniti tinerii agricultori

De asemenea, oficialii MADR si AFIR au prezentat actiunile viitoare pentru sprijinirea tinerilor fermieri, precum si obiectivele, stadiul implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 si rezultatele obtinute pana in prezent.

Director General Adjunct al AFIR, domnul Daniel CRUNTEANU, a mentionat ca prin actualul PNDR, 12.460 de tineri fermieri, din care 2.609 de tineri fermieri din zona montana, au beneficiat de  sprijin financiar in valoare totala de 637 de milioane de euro. Alti 659 de tineri au beneficiat de fonduri nerambursabile de 55 de milioane de euro pentru dezvoltarea investitiilor neagricole in mediul rural.

De la demararea PNDR 2020 si pana in prezent, AFIR a primit solicitari de finantare in valoare totala de peste 7,21 miliarde de euro si a incheiat contracte de finantare insumand 3,76 miliarde de euro. Valoarea totala nerambursabila a platilor efectuate beneficiarilor Programului este de 3,28 miliarde de euro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE