septembrie 20, 2021

AFIR, sfaturi pentru fermierii care cumpara utilaje agricole prin fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) recomanda beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) o atentie sporita la incheierea si semnarea contractelor cu furnizorii de echipamente, utilaje si masini agricole specializate.

„In urma semnalelor primite de la beneficiarii nostri am solicitat o analiza cu privire la problemele cu care se confrunta acestia in implementarea proiectelor si am identificat disfunctionalitati in ceea ce priveste livrarea de catre furnizori a echipamentelor, utilajelor si masinilor agricole finantate cu fonduri nerambursabile. Este motivul pentru care recomand ca beneficiarii PNDR sa acorde o atentie deosebita stipularii foarte clare in contract a unor termene si conditii de livrare a bunurilor. Este un mesaj foarte important pe care il transmit beneficiarilor nostri pentru ca livrarea cu intarziere a echipamentelor prelungeste implicit si termenul de implementare al proiectului, termen asumat de catre beneficiar prin contractul de finantare.” a declarat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Respectarea procedurilor de achizitii si mentionarea clara in contracte a termenelor de livrare a utilajelor agricole constituie factori importanti pentru implementarea corecta a proiectelor finantate prin PNDR.

Reamintim ca beneficiarii pot opta pentru procedura de achizitie prin utilizarea Bazei de Date cu preturi de referinta a AFIR. Aceasta functioneaza pe principiul cumpararii directe a echipamentului dorit, cu finantare din fonduri europene nerambursabile. In acest moment, in Baza de Date cu preturi de referinta sunt inscrise peste 34.000 de elemente.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE