septembrie 19, 2021

DSVA: inca un caz de pesta porcina africana in Romania

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform DSVA, medicii veterinari din judetul Tulcea au eutanasiat 12 porci din satul Partizani, Delta Dunarii, dupa ce analizele de laborator au confirmat ca acestia sunt infestati cu pesta porcina, relateaza Agerpres.

Acesta este al treilea caz de pesta porcina africana din Romania, dupa ce in localitatile Salceni si Ceatalchioi, specialistii confirmau prezenta pestei la mai multe suine.

“Cele 12 suine din satul Partizani au fost eutanasiate ca masura de preventie in caz de suspiciune de PPA. Este important sa identificam animalele bolnave pentru a putea evita dispersarea virusului”, a precizat directorul DSVSA.

Trei mistreti infestati cu pesta porcina in alta localitate din Tulcea

In urma cu cateva zile, DSVA Tulcea primea din partea IDSA rezultatele analizelor celor trei porci mistreti si confirma ca acestia au fost intr-adevar infestati cu pesta porcina africana.

Ce masuri se impun

“Astazi, am achizitionat doua covoare rutiere dezinfectante care vor ajunge la Tulcea maine, pentru a fi montate la iesirile din Delta Dunarii”, a mai spus directorul Tuchila.

DSVA Tulcea are deja un stoc de materiale dezinfectante insa va fi nevoita sa achizitioneze unele noi, in conditiile in care covoarele rutiere actuale au fost furate.

Covoare dezinfectante vor mai fi amplasate si in zona Podul Rosu de pe bratul Chilia dar si la pasagerele care transporta calatori in Delta Dunarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE