AFIR, informatii despre depunerea cererii de finantare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) anunta ca pentru accesarea fondurilor nerambursabile prin intermediul submasurilor agricole din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020), solicitantii de finantari europene vor respecta criteriile generale de eligibilitate aplicabile in sesiunile anterioare.

Astfel, fermierii care au in vedere depunerea unei cereri de finantare pentru a dezvolta o investitie in sectorul agricol, vor folosi la calculul dimensiunii economice a exploatatiei agricole Coeficientii de productie standard 2013, conform Retelei de Informatii Contabile Agricole (RICA). Subliniem faptul ca nu se va folosi pentru calcularea dimensiunii exploatatiilor versiunea din 2010 a listei coeficientilor de productie standard. De asemenea, solicitantii vor avea in vedere aceleasi specii prioritare valabile in sesiunile 2017, ele fiind prevazute in fisele masurilor din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

APIA: conditiile de depunere a cererii nu se vor schimba fata de anul trecut 

„In aceasta perioada se depun la APIA cererile de plata si sunt fermieri interesati sa stie cum sa declare exploatatiile agricole in vederea accesarii fondurilor europene pentru investitii agricole care urmeaza a fi disponibile in acest an. Astfel, conditiile generale de depunere nu se vor schimba fata de sesiunea din anul precedent, insa vor fi cateva modificari in ceea ce priveste alocarea, pragurile de calitate si acordarea punctajului aferent fiecarui criteriu de selectie.

Toate aceste elemente le vom stabili impreuna cu Autoritatea de Management pentru PNDR in urma consultarii Comitetului de Monitorizare si le vom comunica in cel mai scurt timp. Asadar, incurajam fermierii eligibili pentru finantare prin PNDR sa faca toate eforturile pentru a depune in timp util cererea unica de plata la APIA, respectiv pana pe 15 mai.” a precizat Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU.

Lista coeficientilor de Productie Standard 2013 poate fi consultata pe pagina de internet www.madr.ro, sectiunea Agricultura – Reteaua de Informatii Contabile Agricole (RICA) – Coeficienti pentru calcul Unitatii de Dimensiune Economica si a tipologiei exploatatiei agricole. De asemenea, mentionam ca Lista coeficientilor de Productie Standard 2013 va fi disponibila in cadrul cererii de finantare pentru fiecare submasura in parte, la momentul publicarii acesteia pe pagina de internet a Agentiei (www.afir.info) in sectiunea Consultare Publica si, ulterior, in pagina fiecarei submasuri deschise pentru finantare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE