septembrie 26, 2022

APIA a incheiat un parteneriat cu o institutie importanta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca, in data de 26 aprilie 2018, Adrian PINTEA, Directorul General APIA, a semnat la Chisinau, in Republica Moldova, impreuna cu omologul sau, Nicolae CIUBUC, Director Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura (AIPA), reinnoirea Protocolului de cooperare interinstitutionala dintre cele doua institutii.

Cooperarea intre cele doua institutii a debutat prin semnarea unui protocol de cooperare in anul 2010 avand ca obiect stabilirea procedurii de cooperare interinstitutionala, prin realizarea unui program de schimburi de informatie in domeniul asistentei financiare si al modului de organizare institutionala.

Prezentul protocol, semnat astazi, adauga trei linii noi de cooperare interinstitutionala. Astfel, APIA va acorda sprijin in vederea dezvoltarii sistemului privind identificarea si prevenirea fraudei si a neregulilor, solutionarea sesizarilor, reclamatiilor si neregularitatilor inregistrate si va oferi suport consultativ privind depunerea on-line a cererilor de sprijin, implementarea si dezvoltarea aplicatiei on-line.

Colaborare mai stransa intre cele doua institutii

De asemenea, partile vor colabora in sensul preluarii bunelor practici in crearea, dezvoltarea si gestionarea sistemului integrat de administrare si control, crearea LPIS, precum si in ceea ce priveste sistemul de control intern si sistemul de control managerial.

Reinnoirea protocolului de cooperare reconfirma dinamica accentuata a relatiilor de cooperare romano-moldovene prin continuarea seriei schimburilor de experienta si bune practici initiate si derulate in cursul anilor precedenti intre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Agentia de Interventie si Plati pentru Agricultura  (AIPA) din Republica Moldova.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE