Petre Daea incurajeaza fermierii sa creasca animale

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Conform unei declaratii ale ministrului Agriculturii, Romania este ,,rupta din punct de vedere agricol, structural’’, chiar daca productia agricola este una din cele mai bune din UE. Ministrul precizeaza ca recoltele nu pot fi consumate din cauza efectivului redus de animale si ca ,,drumul correct este zootehnizarea tarii’’, noteaza Mediafax.

„Ca om practic, ca om al natiei acesteia, vad si analizez drumul corect pe care trebuie sa-l urmam, acela de a zootehniza tara. Romania este rupta din punct de vedere agricol, structural. Rezultatele de productie vegetala pe anul trecut sunt exceptionale, ocupam locul I in UE la floarea-soarelui si porumb, suntem in fata Frantei la productia de porumb, dar ce folos daca nu avem capacitate de consum?”, a declarat Petre Daea in cadrul unui eveniment.

Daea: ,,Romania are 4,8 milioane de hectare de pasuni si fanete’’

Daea a explicat ca zootehnizarea tarii ar aduce beneficii atat pentru producatori cat si pentru consumatori si ar crea un lant agricol complet. Ministrul considera ca cele mai potrivite specii sunt pasarea si porcul, datorita faptului ca acestea sunt preponderent consumatoare de porumb, cereala la care tara noastra a avut o productie impresionanta anul trecut.

„Pentru a fi util pentru tara si pentru a avea beneficii si pentru producatori, dar si pentru consumatori, trebuie sa zootehnizam tara. Aici sunt specii ca pasarea si porcul, care sunt mari consumatoare de porumb. Romania are 4,8 milioane de hectare de pasuni si fanete, cat Elvetia, Olanda si Belgia laolalta, dar pe aceasta suprafata nu avem incarcatura de animale pe care o putem avea”, a mai spus ministrul Agriculturii.

Seful MADR si-a exprimat respectul pentru agricultori, transmitandu-le ,,salutul de respect’’ si precizand ca ,,este essential ca Romania sa produca pe masura consumului’’.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE