Un nou produs romanesc capata recunoasterea oficiala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pas important pentru integritatea produsului ,,Telemea de Sibiu’’. Ionut George Diaconeasa, consilier al Ministrului Agriculturii a declarat ca telemeaua de Sibiu va fi produsa si comercializata doar de catre oierii din acest judet, scrie EurActiv.

Telemea de Sibiu -Indicatie Geografica Protejata un traseu frumos, inca un pas spre normalitate! #step2 -Protectie la nivel national”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.

Diaconeasa precizeaza ca perioada de opozitie nationala s-a incheiat si, conform articolului 9 din Regulamentul CE, Romania are dreptul de a oferi protective nationala produsului cu denumirea de Telemea de Sibiu.

”In perioada urmatoare vom face acest demers, telemeaua de Sibiu va fi produsa si comercializata doar de grupul aplicant din judetul Sibiu”, a mai scris consilierul Diaconeasa.

 Petre Daea, intalnire cu producatorii de branza din Sibiu

Petre Daea a fost prezent la sfarsitul anului trecut in targul din Sibiu, unde a discutat cu producatorii si le-a promis acestora ca vor obtine in curand recunoastere oficiala pentru produsul ,,Telemea de Sibiu’’. Astfel, produsul ar putea obtine cat de curand statutul de Produs cu Indicatie Geografica.

Realizata dupa o reteta veche, Telemeaua de Sibiu este recunoscuta international, pentru gustul sau deosebit, datorat modului de preparare dar si al pasunilor cu iarba grasa din Marginimea Sibiului, unde sunt pascute oile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE