APIA, informatii despre Cererea Unica de Plata 2018

Facebook
Twitter

Fermierii care nu au depus inca cererea de finantare o pot face pana pe data de 15 mai, la centrele locale si judetene ale APIA. Metoda de depunere a cererii este simplificata fata de ceilalti ani iar acum, fermierii vor depune o singura cerere de finantare chiar daca solicita sprijin pentru mai multe suprafete de teren.

,,Reamintim ca pentru suprafate mai mari de 50 hectare de teren agricol cererile se depun la Centrele judetene APIA, iar in cazul in care se care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol cererile se depun la Centrele locale”, se arata intr-un comunicat APIA.

Completarea declaratiei de suprafata si a declaratiei pentru sectorul zootehnic se va efectua pe aplicatia IPA- Online. Pentru mai multe lamuriri despre modalitatea de completare a cererii unice de plata, a declaratiei de suprafata sau despre documentele necesare incasarii subventiilor, fermierii se pot prezenta la oricare centru local/judetean al APIA.

,,Romania, in calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiaza de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plati si a masurilor de sprijin ca mecanisme de sustinere a producatorilor agricoli, respectiv: schema de plata unica pe suprafata (SAPS), plata redistributiva, plata pentru practici agricole benefice pentru clima si mediu, plata pentru tinerii fermieri, schema de sprijin cuplat in sectorul vegetal si zootehnic, schema simplificata pentru micii fermieri, ajutoarele nationale tranzitorii (ANT) care se acorda in sectorul vegetal si zootehnic’’, se precizeaza intr-un document APIA.

Cereri depuse pana in prezent

,,Pana la acest moment au fost depuse, la Centrele judetene/locale APIA si al Municipiului Bucuresti, un numar de 715.077 Cereri Unice de Plata, pentru o suprafata de 5.141.135,62 hectare”, anunta APIA

Trei noi masuri pentru dezvoltarea rurala

Fermierii care doresc sa incaseze sprijin pe o masura de dezvoltare rurala au la dispozitie trei noi masuri, legate de agricultura ecologica si de agricultura intreprinsa in zone cu constrangeri naturale. Astfel, masurile Masura 10 – Agro-mediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 – Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale sau alte constrangeri specifice (PNDR 2014-2020) sunt disponibile fermierilor care au posibilitatea de a le implementa.

APIA mai sfatuieste fermierii sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, la Primaria unde il au inregistrat. Fermierii care au animale in exploatatie sunt sfatuiti sa se asigure ca datele aferente acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE