Ce s-a intamplat la un targ important dedicat agriculturii

Facebook
Twitter

AGRARIA a pus accent la cea de-a 24-a editie pe solutii inovatoare, adaptate zootehniei si agriculturii romanesti – Peste 300 de firme participante au expus pe o suprafata de peste 10 ha, pentru cei 23.200 de vizitatori la cea mai dinamica expozitie din Transilvania – Evenimentul a avut loc in perioada 19 – 22 Aprilie 2018, in localitatea Jucu, Judetul Cluj, Parc Industrial Tetarom III.

Peste 300 de firme expozante, din tara si din strainatate, au expus anul acesta pe o suprafata de peste 10 ha, cei 23.200 de vizitatori avand ocazia sa afle ultimele tendinte in cadrul sectiunilor dedicate, din programul AGRARIA: demonstratii zilnice cu masini agricole, lansari de produse si servicii, expozitia de animale de rasa, prezentari in ring ale celor mai valoroase exemplare, licitatia de bovine Angus, concursuri si bonitare, seminarii si conferinte pe teme de interes din domeniul agricol.

Totodata, firmele expozante au pregatit oferte de finantare si oferte speciale pentru perioada targului, precum si tombole pentru vizitatori

Bovine de rasa, prezentate vizitatorilor

Peste 300 de exemplare de animale de rasa (bovine, ovine si cabaline) au fost prezentate vizitatorilor in cadrul ZOOTEHNICA Show, iar prezentarile in ring, licitatia de bovine ANGUS si forumul pe teme de actualitate din zootehnie s-au bucurat de un mare succes in randul acestora. Asociatiile de crescatori de animale au prezentat la ZOOTEHNICA Show exemplare valoroase de:

– bovine din rasele Baltata Romaneasca, Angus, Red Holstein, Bruna, Limousine si Aubrac. Expozitia de bovine a fost organizata in parteneriat cu AGENTIA NATIONALA DE ZOOTEHNIE, DIRECTIA SANITARA VETERINARA SI PENTRU SIGURANTA ALIMENTELOR CLUJ, Asociatia Aberdeen Angus Romania, Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca de tip Simmental, Cooperativa Agricola Somes Aries.

– ovine din rasele Turcana (si varietati), Tigaie Ruginie, Cap Negru de Teleorman, Merinos, Ile de France, Suffolk, s.a. Printre participantii in cadrul expozitiei de ovine s-au numarat: Somes-Aries Cooperativa Agricola, Asociatia Somesana, Asociatia ProOvis, s.a

Petre Daea, prezent la evaluarea ovinelor

Vineri, 20 aprilie,  a avut loc o premiera pentru Romania, respectiv prima evaluare in ring a caracterelor de exterior pentru speciile de ovine, fiind evaluate conformatia si constitutia acestora. Ministrul Agriculturii, dl. Petre Daea, a participat la acest eveniment, parte a campaniei de promovare si incurajare a consumului de carne si produse din carne de oaie in randul romanilor, ‘Alege Oaia!’.

,,Incepand cu aceasta editie ne-am propus sa evidentiem sectorul horticultura, vizitatorii putand  identifica in cadrul expozitiei firme din domeniu, standurile cu utilaje, echipamente si input-uri pentru acest sector fiind  semnalizate distinct, atat pe spatiul exterior, cat si in cadrul Pavilionului Agricultura. Prin dialogul cu specialistii participanti la forum si demonstratii, fermierii au putut decide care este tehnologia potrivita in functie de specificul zonei si specificul culturilor, acestea reprezentand oportunitati de consolidare a fermelor si de crestere a competitivitatii”, a declarat Raluca Mares, Director Departament Expozitii, DLG InterMarketing.

AGRARIA s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegatia oficiala participand Vineri, 20 aprilie, la evenimentele organizate in cadrul targului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE