Strategie Grains, estimari tot mai sumbre pentru productia de grau a UE

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Firma franceza de consultanta Strategie Grains si-a redus, inca odata, estimarile privind productia de grau si orz realizata in acest an in Uniunea Europeana, dar a apreciat ca ploile din ultima perioada au redus seceta si ofera sperante pentru o recolta decenta, transmite Reuters.

In raportul sau lunar publicat joi, Strategie Grains si-a redus estimarile privind productia de grau a UE in sezonul 2019/2020 pana la 143,9 milioane tone, de la 144,8 milioane cat preconiza in luna aprilie. Chiar si asa ar fi o productie cu 13% peste recolta afectata de seceta de anul trecut.

In cazul orzului, Strategie Grains si-a redus estimarile privind productia in 2019/2020 pana la 60,3 milioane tone, de la 61 milioane tone luna trecuta, cu 8% peste recolta din 2018/2019.

„Perspectivele de recolta raman bune si in continuare ne asteptam ca productiile UE de grau, orz si porumb sa fie mai mari in acest an comparativ cu anul trecut. Ploile care au cazut la finele lunii aprilie/inceputul lunii mai au inlaturat ingrijorarile anterioare chiar daca unele zone de seceta persista in tarile din centrul si nordul UE”, se arata in raportul Strategie Grains.

„Cu toate acestea, luna aceasta ne-am revizuit estimarile cu aproape un milion de tone la grau si cu 700.000 de tone pentru orz, ca urmare a insamantarilor sub asteptari in Danemarca si Cehia precum si a pagubelor provocate de seceta in Ungaria”, a adaugat firma franceza.

In cazul porumbului, Strategie Grains si-a redus usor estimarile privind productia realizata in UE in 2019/2020 pana la 62,9 milioane tone, de la 63,1 milioane tone luna trecuta. Chiar si asa este vorba de o productie cu 2% mai mare decat cea inregistrata in 2018/2019.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE