Planurile ministrului Daea: pana la un milion de hectare vor putea fi irigate pana in 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat ca din anul 2021 Romania va intra intr-o alta etapa de marire a suprafetelor agricole care vor putea fi irigate si se va ajunge la pana un milion de hectare, in zonele unde exista posibilitatea de acumulare a apei din pricipitatii, noteaza Agerpres.

„Programul nostru prevede pe termen lung, incepand din 2021, sa intram in alte etape de marire a suprafetelor respective, pana la un milion de hectare, si ele vizeaza si aceste zone, aceste bazine hidrografice unde ai posibilitatea sa acumulezi apa din precipitatii prin baraje usor de facut si sa dirijam aceasta apa pe terenurile agricole”, a explicat ministrul.

De asemenea, seful MADR a oferit un exemplu in privinta productiei de porumb in momentul in care intervine sistemul de irigatii.

„Romania cultiva in jur de 2,5 milioane hectare cu porumb. Un milion de hectare cu porumb va intra obligatoriu prin succesiunea culturilor in asolamentul respectiv. Un milion de hectare, la o productie de 16 tone la hectar, realizeaza 16 milioane de tone. De diferenta pana 2,5 milioane de hectare, se obtin 5 tone (media/hectar n.r.) in neirigat. Inseamna din capul locului 23 de milioane de tone de porumb. Iata de ce spune tot timpul ca merita sa facem aceste investitii, iar Romania nu va putea parasi acest loc de frunte in UE pentru ca se afla pe un drum bun si se lucreaza intens in aceasta directie”, a spus Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE