Comisarul european Hogan vorbeste despre viitoarea Politica Agricola Comuna

Facebook
Twitter

Statele membre UE vor avea un rol mult mai important in viitoarea Politica Agricola Comuna, insa aceasta nu isi va pierde dimensiunea „comuna”, deoarece Comisia Europeana va continua sa supravegheze implementarea corecta a planurilor nationale, noteaza Euractiv.

Comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan a discutat despre modul de implementare a viitoarei PAC si despre fondurile europene ce vor fi alocate sectorului agricol dupa anul 2020.

Hogan: „renationalizarea viitoarei PAC nu este o varianta”

Comisarul european a declarat ca nu exista nicio baza pentru renationalizarea viitoarei Politici Agricole Comune si a asigurat statele membre ca PAC va ramane „o politica cu adevarat comuna si cu adevarat europeana”.

„Politica ramane comuna la nivel european, dar statele membre vor avea o flexibilitate mai mare pentru a acoperi mai bine masurile, in functie de nevoile fiecaruia”, a explicat Phil Hogan.

Phil Hogan, despre simplificarea PAC

Comisarul European a vorbit si despre simplificarea PAC si a sustinut ca aceasta a fost mereu o prioritate, inca de la preluarea postului.

„De cand am preluat postul, am evaluat intregul acquis in domeniul agricol. Am primit 1.500 de propuneri de simplificare de la statele membre, de la alte institutii ale UE si de la factorii interesati, iar apoi, in scurt timp, am amendat o multime de prevederi in beneficiul fermierilor”, mai sustine comisarul.

Phil Hogan, despre scopul viitoarei Politici Agricole Comune

Dupa ce am progresat atat de mult fara a redeschide documentul de baza, propunerea pentru viitoarea PAC ne ofera sansa de a aborda problematica in mod sistemic. Sunt convins ca noul model pentru PAC va aduce un plus de simplificare prin orientarea catre rezultate si performanta in loc de reguli si conformare. Nu numai ca progresul de la o abordare bazata pe reguli si pe conformare va aduce o reala simplificare atat penr fermieri cat si pentru administratori, dar este esential sa ne desprindem de acest tip de abordare daca vrem sa realizam acel nivel de simplificare pe care il cere toata lumea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE