Petre Daea, despre cresterea preturilor la cartofii romaneasti: „O situatie normala”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca majorarea pretului la cartofii romanesti este una cat se poate de normala, si ii incurajeaza pe consumatori sa cumpere soiuri romanesti, „chiar daca este putin mai sus ca pret”, noteaza Mediafax.

„Oscilatia aceasta de preturi este generata de piata si fiecare dintre noi interpretam in chei diferite. Eu interpretez ca o situatie normala ca preturile sa oscileze in piata. Sigur, nu in amplitudini mari, dar sunt legate si de calitatea produsului. (…) Eu verific piata si v-as ruga sa intelegeti ca sunt mai tot timpul in contact cu realitatea”, a explicat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Acesta i-a indemnat pe cumparatori sa aleaga cartoful romanesc, chiar daca este mai scump, din respect pentru producatorii locali.

„Produsul romanesc este de mai buna calitate si il prefer tot timpul chiar daca este putin mai sus ca pret. Si facem un serviciu cand consumam produse romanesti, stiind ca sunt foarte bune. Si, din respect pentru producatori, ar trebui sa ne indreptam spre aceste zone si spre producatorii care realizeaza asemenea produse”, a declarat seful MADR.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, s-a aflat, marti, in judetul Constanta, pentru a participa la inaugurarea statiei de pompare Galesu, care a fost retehnologizata si urmeaza sa utilizeze apa din Canalul Poarta Alba – Midia Navodari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE