Petre Daea, noutati despre un sector important din agricultura

Facebook
Twitter

In data de 28 februarie 2019, ministrul Petre Daea a deschis cea de-a treia actiune de promovare a masurilor din cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime (POPAM), eveniment ce s-a desfasurat la Iasi, Hotel Capitol. Alaturi de ministrul Petre Daea s-au aflat directorul general al DGP AM POPAM, Ciceronis Cumpanasoiu, precum si experti din cadrul Directiei Generale de Pescuit AM-POPAM. 

In cadrul conferintei au fost prezentate detalii privind masurile lansate sau in curs de lansare si principalele probleme cu care se confrunta beneficiarii in accesarea masurilor si s-a incercat identificarea unor solutii in vederea imbunatatirii gradului de absorbtie a fondurilor in acest domeniu.

In discursul sau, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a asigurat reprezentantii din domeniul pescuitului si acvaculturii de toata sustinerea sa, lansand totodata un apel la coeziune si comunicare.

In acelasi timp, a atras atentia asupra necesitatii vitale de a pune accent pe politica de resuscitare a resurselor piscicole. Ministrul Daea a reiterat interesul si apropierea pe care autoritatile le manifesta  fata de problemele fermierilor, mentionand ca este important ca acestia sa sa se bazeze pe sprijinul statal si sa impartaseasca autoritatilor dificultatile cu care se confrunta, pentru ca acestea sa poata fi depasite impreuna.

Ministrul a declarat audientei: „Dumneavoastra sunteti oamenii care gestionati resursele si valorificati o oglinda de apa a tarii, insuficient exploatata in interes privat si de stat”.     

In incheiere, ministrul a subliniat faptul ca principala prioritate in revitalizarea sectorului o reprezinta absorbtia tuturor sumelor puse la dispozitie de Uniunea Europeana, afirmand: ”Primul pas este sa consumam toti banii, misiunea noastra este sa ne organizam si sa facem tot ce trebuie ca sa luam banii europeni, sa ii introducem in proiecte si sa dezvoltam si acest sector atat de necesar si de valoros pentru tara”.

Directorul general Cumpanasoiu a raspuns intrebarilor punctuale adresate de participanti si a accentuat importanta si eficienta acestui tip de intalniri directe cu beneficiarii/potentialii beneficiari.

Reamintim ca in perioada urmatoare va continua seria de intalniri de informare organizate de AM-POPAM si in alte orase din tara.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE