Petre Daea, despre plafonarea preturilor la produsele alimentare: „ma gandesc la multe, dar la asta nu, deocamdata”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii a demontat informatiile aparute in spatiul public si a declarat ca nu are in vedere plafonarea preturilor la alimentele de baza, insa a precizat ca este foarte important ca institutiile abilitate sa puna in aplicare prevederile legale pentru verificarea produselor aflate pe piata, relateaza Agerpres.

„Nu am in vedere plafonarea preturilor la produse alimentare. Am vazut si eu o asemenea interpretare si am citit-o si eu in presa. Trebuie sa fim foarte atenti si foarte echilibrati. Trebuie sa punem in aplicare prevederile legale pe care le avem, sa le urmarim, asa cum este si acest control facut la agentii economici, care se face in fiecare zi de catre institutiile statului abilitate. (…)Aici sunt patru institutii ale statului care au contingenta cu domeniul, motiv pentru care am creat si aceasta platforma de colaborare, pentru a vedea in primul rand cat mai mult si cat mai bine situatia din teren si in al doilea rand, in momentul in care cele patru institutii si altele vad ca lucrurile se pot indrepta si prin modificarea legislatiei facem si acest lucru”, a spus Petre Daea.

Ministrul Daea, despre siguranta alimentara

In ceea ce priveste siguranta alimentara, seful MADR a precizat ca ca este o preocupare permanenta pentru sanatatea oamenilor si fata de consumatori, iar in acest sens „ANSVSA vegheaza de la grajd pana la raft”.

„Este ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru siguranta Alimentelor n.r) care vegheaza de la grajd pana la raft si aplica masuri specifice in baza unor acte normative existente, a unor proceduri care isi au sorgintea in regulamente si directive europene, in asa fel incat lucrurile sa mearga intr-o directie buna. Acum ati putut vedea situatia care este pe eticheta si ce este in interior, iar lucrurile acestea trebuie sa dispara”, a adaugat seful MADR.

Decizia MADR cu privire la plafonarea preturilor alimentelor de baza

Intrebat daca ia in calcul o masura de plafonare a preturilor, ministrul a spus ca “ma gandesc la multe, dar la asta nu, deocamdata”.

In privinta solicitarii trimise catre Consiliul Concurentei privind realizarea unei analize a preturilor de pe piata, Daea nu a confirmat, dar nici nu a infirmat acest lucru, oferind un raspuns evaziv.

“Tot timpul facem analize si interpretari, inclusiv cu ajutorul dumneavoastra de fiecare data cand ne puneti intrebari si va dam raspunsurile ca atare. Vi le dam si astazi in asa fel incat si dumneavoastra sa fiti informati si noi satisfacuti de faptul ca am comunicat direct si nemijlocit cu populatia”, a raspuns ministrul Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE