septembrie 29, 2022

Petre Daea, despre viitoarea Politica Agricola Comuna. Cum vor fi acordate fondurile europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Petre Daea, a declarat ca bugetul Politicii Agricole Comune (PAC) trebuie sa fie unul consistent pentru a oferi solutii specifice in agricultura si in dezvoltare rurala, noteaza Agerpres.

„Trio-ul (Romania, Finlanda, Croatia, n.r.) va acorda o atentie deosebita Politicii Agricole Comune avand in vedere importanta acesteia pentru securitatea alimentara, cresterea productivitatii, asigurarea unui nivel de trai echitabil pentru fermieri, stabilizarea pietelor, precum si rolul cheie al acesteia pentru cetateni si societate in ansamblu privind protejarea mediului si adaptarea la schimbari climatice, generarea de locuri de munca si crestere economica, si nu in ultimul rand mentinerea viabilitatii zonelor rurale. Din aceasta perspectiva, bugetul PAC trebuie sa fie consistent pentru a oferi solutii adaptate si specifice pentru agricultura si dezvoltare rurala. Reducerea decalajelor poate fi realizata prin finantari adecvate in domeniul dezvoltarii rurale, precum si prin asigurarea unei convergente reale a platilor directe”, a spus Daea.

Daea, despre viitorul PAC

Potrivit unui comunicat de presa al MADR, in cadrul intalnirii din 20 noiembrie, ministrul Petre Daea a prezentat temele legislative aflate pe agenda europeana si stadiul acestora, subliniind prioritatile Romaniei pe domeniul agriculturii si pescuitului. De asemenea, oficialul a precizat ca PAC va pune un accent puternic pe deblocarea potentialului in materie de cercetare, inovare, formare si utilizare a serviciilor de consiliere, pentru a imbunatati grija fata de mediu si clima, inclusiv prin utilizarea mai eficienta a resurselor.

Exercitarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene este o buna ocazie pentru MADR de a organiza o serie de actiuni de informare si promovare privind politicile aplicate in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, cu scopul de a face cunoscute produsele agroalimentare romanesti, atat in plan intern, cat si in plan international, cu efecte favorabile in ceea ce priveste echilibrarea balantei comerciale agricole prin recastigarea pietelor externe si nu in ultimul rand, prin cresterea competitivitatii produselor agroalimentare pe piata europeana.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE