Ministrul Daea la Bruxelles: ne dorim o Politica Agricola Comuna bazata pe performanta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a prezentat la Bruxelles un raport al viitoarei Politici Agricole Comune 2021 – 2027, precizand ca pana la sfarsitul presedintiei Romaniei va exista o abordare partiala a viitoarei PAC, noteaza Agerpres.

„Printr-o colaborare stransa intre Consiliu si Comisie, printr-o abordare pragmatica pentru fiecare prevedere de regulament, am reusit sa aducem intr-un stadiu avansat Regulamentul privind Organizarea Comuna a Pietei, Regulamentul privind finantarea, gestionarea si monitorizarea Politicii Agricole Comune si pe cel privind planurile strategice”, a precizat ministrul Daea.

Viitoarea Politica Agricola Comuna, bazata pe performanta, nu pe conformitate

Ministrul a mai spus ca pana la sfarsitul Presedintiei Romaniei, va fi prezentata o abordare generala-partiala a PAC, care sa includa mai multe mecanisme si instrumente de spriijin pentru fermierii europeni.

„Sunt convins ca vom ajunge ca, la sfarsitul Presedintiei, sa prezentam o abordare generala – partiala a Politicii Agricole Comune, care sa ofere fermierilor europeni mecanisme si instrumente de sprijin clare si eficiente, pentru a putea trece de la o Politica Agricola Comuna bazata pe conformitate la una bazata pe performanta”, a adaugat ministrul Agriculturii.

Bioeconomia, o alta prioritate a Presedintiei Romaniei

O alta tema importanta aflata pe ordinea de zi a celui de-al doilea Consiliu UE – Agricultura si Pescuit, prezidat de Romania de la preluarea Presedintiei Consiliului UE, a fost dezbaterea privind strategia Uniunii Europene in domeniul bioeconomiei, care este tema prioritara a Presedintiei romane.

„Lucram pentru actualizarea strategiei UE in domeniul bioeconomiei in vederea implementarii acesteia la nivel national, motiv pentru care, astazi, in Consiliu a fost un schimb de opinii cu privire la modul de actiune pe care il vom aplica in continuare pentru a ne asigura ca eforturile noastre se indreapta intr-o directie buna, agreata la nivelul UE”, a subliniat seful MADR.

Pe agenda de lucru a Consiliului au fost abordate si alte teme care au vizat pescuitul costier la scara mica, care in opinia ministrului Daea “trebuie sa i se acorde atentia si sprijinul cuvenit”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE