Comisia Europeana, discutii despre viitoarea Politica Agricola Comuna

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data de 25 martie 2019, la ora 10.00 s-a desfasurat la Bruxelles reuniunea Comitetului Special pentru Agricultura. Pe ordinea de zi s-au aflat urmatoarele subiecte: adoptarea Regulamentului privind bauturile spirtoase precum si a Directivei privind practicile comerciale neloiale in cadrul lantului de aprovizionare agricol si alimentar. Totodata, au avut loc schimburi de opinii cu privire la arhitectura verde referitoare la Pachetul de reforma PAC post 2020 si la Regulamentul privind planurile strategice.

Comisia Europeana a prezentat proiectul ”O planeta curata pentru toti”, ce presupune o viziune strategica pe termen lung pentru o economie neutra din punct de vedere al impactului asupra climei – aspecte agricole.

Reamintim ca in domeniul agriculturii si pescuitului au fost programate pentru a fi inchise 4 dosare, insa datorita ritmului sustinut de lucru al tuturor celor implicati in acest proces, numarul dosarelor rezolvate pana la aceasta data a ajuns la 9.

Dosarele care au fost inchise sunt: Regulamentul de modificare a Reg.(UE) nr.1305/2013 si (UE) nr.1307/2013 referitor la normele privind platile directe si sprijinul pentru dezvoltare rurala pentru anii 2019-2020, Directiva privind practicile comerciale neloiale, Regulamentul privind bauturile spirtoase, Regulamentul referitor la transparenta si durabilitatea procesului UE de evaluare a riscurilor pe lantul alimentar (Legea generala a alimentelor), Regulament de stabilire a unui plan multianual pentru pescuitul care exploateaza stocurile demersale in Marea Mediterana de Vest, Regulamentul privind masurile tehnice, Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind un plan multianual de refacere a stocurilor de peste-spada din Marea Mediterana, Regulament al Parlamentului European si al Consiliului de modificare a Regulamentului (UE) nr. 1343/2011 privind anumite dispozitii referitoare la pescuitul in zona Acordului CGPM (Comisia generala pentru pescuit pentru Marea Mediterana), Regulamentul privind masurile de conservare si executare aplicabile pescuitului in Atlanticul de Nord.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE