Romania si Bulgaria, actiune comuna de stopare a braconajului de pe Dunare. Ce au descoperit autoritatile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In data  de 19.03.2019, Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura prin Serviciului Regional Muntenia, impreuna cu  Agentia Executiva pentru Pescuit si Acvacutura din Bulgaria au efectuat o misiune comuna in baza Planului de actiune romano – bulgar pentru prevenirea faptelor ilicite din domeniul pescuitului.

Aceasta misiune s-a desfasurat pe fluviul Dunarea in apele teritoriale ale Romaniei si Bulgariei, insulele romane si bulgare, cat si pe canalele adiacente in vederea combaterii actelor de braconaj piscicol. Inspectorii din cadrul celor doua agentii au efectuat verificari privind respectarea prevederilor legislatiei romane si bulgare in domeniul pescuitului comercial si recreativ.

In acest sens, au fost inspectate 23 ambarcatiuni de pescuit care practicau pescuitul comercial, din care 20 cu pavilion bulgar si 3 cu pavilion roman si au fost controlate 14 persoane care practicau pescuitul recreativ pe malul bulgar al Dunarii.

Verificarile efectuate de echipa de control romano – bulgara au avut urmatoarele rezultate:  confiscarea de plase de pescuit (setci) si varse instalate la stanoaga, reperarea si scoaterea din apa a 21 bucati de siruri de carmace pentru sturioni cu 1200 de carlige montate, in dreptul km fluvial 543 (insula Vardim),  identificarea si ridicarea in vederea confiscarii a 6 setci nemarcate, fiecare  cu lungimea de 50 m si ochiul plasei de 60 mm, incheierea a 3 procese verbale de contraventie.

Actiunile vor continua in perioada urmatoare pentru descurajarea actelor de pescuit ilegal, comercializare ilicita, evaziune fiscala cu peste si produse din peste, precum si protejarea ihtiofaunei in perioada de reproducere naturala.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE