Industria agricola care a creat 4.000 de locuri de munca si se sustine aproape in totalitate din surse autohtone

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a participat, in data de 1 aprilie 2019, la o intalnire de lucru organizata la sediul institutiei cu reprezentantii Asociatiei Berarii Romaniei. Intalnirea a avut ca scop cunoasterea problemelor cu care se confrunta acest sector in vederea identificarii solutiilor pentru a veni in sprijinul acestora.

In cadrul discutiilor, au fost abordate teme precum acordarea de sprijin pentru materia prima utilizata la producerea berii, infiintarea de noi plantatii de hamei, legislatia privind produsele de protectia plantelor omologate si utilizate pentru hamei.

Ministrul a subliniat ca industria berii constituie un exemplu prin faptul ca proceseaza intern materiile prime din agricultura romaneasca si creeaza un lant valoric cu efecte economice pozitive. In fabricarea berii, hameiul si orzoaica provin din surse autohtone intr-o proportie considerabila de 70%. ”Cele peste 4000 de locuri de munca din industria berii genereaza si altele in domenii conexe, precum industria ambalajelor, a transporturilor, utilitatilor, in zona de marketing si publicitate, scopul activitatii fiind acela de a folosi in intregime materia prima din tara”, a afirmat ministrul Petre Daea.

Totodata, Petre Daea a dat asigurari ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale sprijina parteneriatul intre fermierii romani si berari, in folosul dezvoltarii acestei ramuri importante a industriei alimentare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE