Răspunsul Chișinăului la interdicția impusă de Rusia produselor moldovenești: „Nu mai consumăm produse rusești”

Facebook
Twitter

Reacția liderilor de la Chișinău la decizia Moscovei de a interzice importurile de produse agroalimentare din Republica Moldova nu s-a lăsat așteptată.

„S-ar putea de răspuns cu aceeași monedă, dar nu e corect, pentru că noi suntem membri ai Organizației Mondiale a Comerțului. Noi importăm multe produse, cum ar fi bere, pește, conserve, făină. Practic, totul depinde de consumatori. Ei pot să nu nu cumpere aceste produse și să le boicoteze, iar prioritate să aibă produsele moldovenești”, a declarat Ion Sula, șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA), în cadrul emisiunii Alb&Negru de la UNIMEDIA.

Acesta a mai spus că Republica Moldova ar putea solicita la Organizația Mondială a Comerțului sancțiuni pentru Federația Rusă, ca urmare a interzicerii importurilor de conserve de fructe şi legume din Republica Moldova, după ce a decis să impună un embargo asupra fructelor moldoveneşti, din cauza unei „insecte periculoase”, începând de luni, relatează RIA Novosti.

De altfel, autoritatea sanitar-veterinară de la Moscova a decis recent să interzică și importurile de vaci și carne de vacă din România, după ce Organizația Mondială a Sănătății Animalelor a retras țării noastre statutul de stat liber de boala vacii nebune, ca urmare a confirmării unui caz atipic în județul Cluj. Interesant este că România nu a mai exportat carne de vită în Federația Rusă de mai bine de 20 de ani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE