Chișinăul garantează Moscovei că nu va admite intermedierea exportului produselor agricole din UE

Facebook
Twitter

Republica Moldova garantează Rusiei că nu va admite intermedierea exportului fructelor și al altor produse agricole din Uniunea Europeană, a declarat ministrul Economiei din Republica Moldova, Andrian Candu.

Declarația a venit pe fondul exprimării disponibilității serviciului federal rus de supraveghere veterinară şi fitosanitară „Rosselhoznadzor” de a negocia cu autoritățile de la Chișinău anularea restricțiilor la importul de fructe și carne, cu condiția creării unui sistem de evitare a intermedierii exportului ilegal pe piața rusă a produselor din UE.

Republica Moldova va oferi garanții în vederea anulării restricțiilor la importul de fructe și carne

Andrian Candu a precizat că Republica Moldova va oferi toate garanțiile necesare și că în țară există un mecanism clar de control al provenienței mărfurilor, iar certificatele eliberate corespund standardelor internaționale.

Totodată,  ministrul economiei din țara vecină a mai adăugat că există un mecanism bine pus la punct cu privire la schimbul de informații dintre serviciile vamale din cele două țări. Mai mult, partea moldovenească este dispusă să constituie grupuri comune speciale pentru asigurarea unei monitorizări zilnice a exportului producției moldovenești și prevenirii intermedierii exportului mărfurilor din UE prin teritoriul Moldovei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE