septembrie 26, 2022

Rusia refuză merele moldovenești și poloneze

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Autoritatea sanitară rusă Rosselhoznadzor a interzis un convoi de camioane care transporta aproximativ 190 tone de mere din Polonia și Moldova. Convoiul a fost întors către Belarus.

Camioanele cu fructe au fost întoarse din drum, pe autostrada M1 (Moscova-Minsk), de către inspectorii serviciului Rosselhoznadzor din regiunea Breansk și Smolensk. Potrivit oficialilor, o mare parte de fructe erau transportate cu încălcarea legislației ruse privind tranzitul mărfurilor, iar mai mult de 70 de tone de mere aveau documente false eliberate de Belarus.

În aceeași zi,  Rosselhoznadzor, a mai întors alte 19 tone de mere din Serbia datorită faptului că Belarusul nu ar fi asigurat securitatea fito-sanitară a transportului.

Anterior, pe 2 ianuarie 2015, inspectorii Rosselhoznadzor au interzis tranzitarea din Polonia în Kazahstan a 19 tone de mere și nu au permis trecerea a 45 de tone de unt produs în Ucraina, pe motiv că actele nu erau emise corespunzător.

Nu este pentru prima dată când autoritățile ruse blochează transportul unor mărfuri ce vin prin Belarus, țară cu care se află într-o uniune vamală. Anterior, Belarusul a acuzat Rusia că nu respectă prevederile Uniunii și că impune nejustificat restricții mărfurilor belaruse.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE