MADR pregătește reorganizarea APDRP

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat că reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) este absolut necesară în vederea implementării exerciţiului financiar 2014-2020.

„Reorganizarea APDRP este absolut necesară în vederea implementării exerciţiului financiar 2014-2020. Nu sunt modificări majore, dar sunt unele care trebuie făcute pentru a corespunde şi a uşura activitatea fermierilor. În principal vizăm reducerea birocraţiei, rearanjarea anumitor centre regionale astfel încât să fie mai aproape de fermieri, mai aproape de aceste puncte în care ei pot depune cereri de plată”, a spus Daniel Constantin, întrebat despre proiectul privind reorganizarea APDRP, postat miercuri pe site-ul instituţiei.

Funcționarii agenției nu vor fi afectaţi sub nicio formă, în sensul că nu se vor face restructurări, a dat asigurări șeful MADR.

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) va fi reorganizată şi se va transforma în Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) pentru consolidarea capacităţii administrative de gestionare a fondurilor europene şi implementarea viitorului program de dezvoltare rurală, prin care României i-au fost alocate fonduri de peste 8,1 miliarde euro, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE