Se desființează APDRP și apare AFIR

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Guvernul a aprobat, în ședința de azi, ordonanța de urgență privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), prin reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP).

„Prin Ordonanța de Urgență adoptată de Guvern, Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit se reorganizează în Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale care va avea ca principală atribuție implementarea tehnică și financiară  a FEADR prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru perioada 2014-2020”, se arată într-un comunicat remis de Guvern.

Ministrul Agriculturii Daniel Constantin a declarat că reorganizarea Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) este absolut necesară în vederea implementării exerciţiului financiar 2014-2020.

„Reorganizarea APDRP este absolut necesară în vederea implementării exerciţiului financiar 2014-2020. Nu sunt modificări majore, dar sunt unele care trebuie făcute pentru a corespunde şi a uşura activitatea fermierilor. În principal vizăm reducerea birocraţiei, rearanjarea anumitor centre regionale astfel încât să fie mai aproape de fermieri, mai aproape de aceste puncte în care ei pot depune cereri de plată”, a spus Daniel Constantin.

Funcționarii APDRP care va deveni AFIR nu vor fi afectaţi sub nicio formă, în sensul că nu se vor face restructurări, a dat asigurări șeful MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE