septembrie 30, 2022

750 de persoane din mediul rural, școlite pe bani europeni de Agrostar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Federația Națională a Sindicatelor din Agricultură, Alimentație, Tutun, Domenii și Servicii Cenexe – Agrostar, în parteneriat cu Asociația Legum-Ro-Fruct Sud-Vest Oltenia și Asociația „Afaceri, Comunități, Oameni din România” a lansat proiectul „Formare profesională și antreprenoriat-sanse pentru dezvoltarea mediului rural!”.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 14.275.822 de lei. Obiectivul general al proiectului este creșterea capacității persoanelor ocupate în agricultura de subzistență, a persoanelor inactive, a persoanelor în căutarea unui loc de muncă și a șomerilor din mediul rural aferent regiunilor Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Sud Est de a fi incluse pe piața muncii, prin dobândirea de abilități și aptitudini cerute pe piața muncii din România.

„Grupul țintă al proiectului este alcătuit din 750 de persoane din mediul rural. Acesta este divizat în funcție de profilul individual astfel: 188 de persoane în căutarea unui loc de muncă, 187 de persoane inactive și375 de persoane ocupate în agricultura de subzistență. Proiectul vine pe un fond specific și oferă o alternativă pentru persoanele din mediul rural”, spune președintele Agrostar Niculae Ștefan.

Persoanele din grupul țintă beneficiază de următoarele:

  • set integrat de măsuri active de ocupare, grupul țintă dobândind astfel cunoștințele și abilitățile necesare pentru a se putea integra pe piața muncii, contribuind astfel la susținerea sustenabilității zonelor rurale vizate de proiect
  • servicii de asistență și consiliere în dezvoltarea afacerilor în domenii non-agricole,
  • servicii necesare facilitării integrării pe piața muncii a grupului țintă,
  • servicii de informare și consiliere cât și accesul grupului țintă la cursuri de calificare și inițiere care măresc șansele de ocupare a acestora pe piața muncii.
  • o pagină web cu informaţii relevante despre proiect, actualizată pe tot parcursul implementării și care va conține informații adresate grupului țintă și un pachet de materiale informative
  • asistență/consiliere în accesarea oportunităților de finanțare a initiațivelor antreprenoriale

Proiectul beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investește în oameni!”, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenție 2 – „Promovarea sustenabilității pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce privește dezvoltarea resurselor umane și ocuparea forței de muncă”.

Perioada de desfăşurare a proiectului derulat de Agrostar este de 18 luni, respectiv 16.04.2014-15.10.2015.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE