Fonduri europene nerambursabile pentru un centru de sortare si ambalare

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Consumatorii vor fructe si legume care sa arate bine si sa fie gustoase. Pentru a rezolva cel putin problema aspectului, se pot utiliza fonduri europene nerambursabile pentru agricultura pentru cresterea capacitatii de sortare si ambalare a fructelor.

Spre exemplu, prin proiectul „Cresterea capacitatii de sortare si ambalare a fructelor”, finantat din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala prin Axa 1 a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, Masura 123 – „Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere”, compania Evrosad din orasul Krsko, Slovenia, a obtinut fonduri europene nerambursabile pentru agricultura in valoare de 2.198.159 de euro.

Proiectul vizeaza modernizarea tehnologiei de productie a firmei Evrosad prin achizitionarea unei linii de sortare si ambalare a fructelor. Proiectul a contribuit la cresterea productivitatii companiei si la extinderea pietei acesteia.

Datorita conditiilor excelente pedoclimatice, pomicultura are o lunga traditie in partea de sud-est a Sloveniei, in special in localitatea Krsko. Compania Evrosad se concentreaza in principal pe productia de mere, pere si piersici, producand in jur de 20.000 de tone pe an, productie pe care o vinde pe piata interna.

Pentru a creste productivitatea, a fost necesara realizarea unei investitii pentru construirea unui depozit, achizitionare de utilaje specializate si echipamente tehnice pentru sortarea si ambalarea fructelor. Noua linie de sortare a fructelor permite sortarea lor dupa culoare, greutate, dimensiune.

Tehnologia de sortare si ambalare este foarte moderna, avand avantajul suplimentar ca fructele pot fi urmarite pe traseu, de la sortare pana la paletizare si stivuire. Centrul de sortare si ambalare imbunatateste semnificativ sistemul folosit anterior. Acesta ofera prelucrare moderna automatizata a fructelor, fiind utilizat pentru capacitati mari de fructe si respecta cele mai inalte standarde si reglementari in domeniu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE