Idei de afaceri la tara: centru inchiriere echipament pentru sporturi extreme, realizat prin PNDR

Facebook
Twitter

Printr-un proiect finantat prin Masura 313 – „Incurajarea activitatilor turistice”, Claudiu Horatiu Somesan din comuna Osorhei, judetul Bihor, a construit un centru inchiriere echipament rafting, kayaking si alte activitati sportive.

Pe raza comunei Osorhei, serviciile de agrement si cele turistice sunt slab reprezentate, chiar daca localitatea este traversata de cursul Crisului Repede, prezentand numeroase zone ideale pentru rafting, caiac si alte

tipuri de distractie cu ambarcatiuni gonflabile, potrivit datelor publicate de Reteaua Nationala de Dezvoltare Rurala. Modalitatile de practicare a acestor sporturi sunt reduse, in ciuda lacurilor naturale si de acumulare, precum si a defileurilor cu apa repede. Claudiu Horatiu Somesan a decis, in aprilie 2012, sa completeze o cerere de finantare aferenta masurii 313, intentionand sa construiasca si sa doteze un centru de inchiriere de echipamente de rafting, caiac si alte activitati sportive.

In ceea ce priveste lucrarile de construire a centrului de inchirieri, acesta va cuprinde o sala de instructaj (12,56 m²), o zona de primire si oficiu (20,02 m²), un depozit pentru echipament sportiv (22,49 m²), doua grupuri sanitare (a cate 8,71 m²), un grup sanitar pentru personal (4,56 m²) si un culoar (5,03 m²).

Dotarea cu ambarcațiuni si echipament in vederea functionarii unitatii va consta in: caiac pentru toate tipurile de rauri, caiac pentru rauri cu volum mare de apa, caiac free style pentru rauri cu valuri, barca gonflabila de opt persoane, trei barci gonflabile de trei persoane, costume de protectie, bluze si sosete de neopren, casti de protectie si incaltaminte speciala. Toate acestea vor fi cumparate cu ajutorul sprijinului nerambursabil obtinut, in cuantum de 82.608 euro (14.578 de euro reprezentand cofinantarea privata).

Prin implementarea proiectului, beneficiarul urmareste diversificarea serviciilor zonale, atragerea turistilor in zona vaii Crisului Repede, crearea a patru locuri de munca pentru populatia din zona si a unui serviciu nou la nivelul comunei, precum si cresterea cifrei de afaceri cu 100% pana la sfarsitul perioadei de analiza.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE