
MADR „doarme”, ministerele din toata lumea investesc masiv in cercetarea agricola
Scenarii de tipul celor in care apa se livreaza cu portia populatiei nu mai sunt doar de domeniul SF, acest lucru deja se intampla.
Scenarii de tipul celor in care apa se livreaza cu portia populatiei nu mai sunt doar de domeniul SF, acest lucru deja se intampla.
Romania ar trebui sa cultive soia modificata genetic, deoarece beneficiaza de conditii foarte bune pentru acest tip de cultura, este de parere Emil Dumitru, presedintele Federatiei nationale Pro Agro.
Ministrul Agriculturii a declarat recent ca toti fermierii romani isi doresc sa cultive soia modificata genetic.
Statele din Uniunea Europeana care intentioneaza sa interzica pe teritoriul propriu culturile de plante modificate genetic au posibilitatea sa notifice Comisia Europeana pana pe data de 2 octombrie. Pana in acest moment, zece state europene au anuntat oficial ca vor sa interzica pe teritoriul lor culturile OMG.
Suprafata cultivata cu soia a crescut anul acesta la circa 90.000 de hectare fata de 2014, fermierii fiind atrasi de sprijinul cuplat, care se ridica la 325 euro/ha in 2015.
Romania importa soia, inclusiv cea modificata genetic, din Brazilia sau Argentina, in valoare de peste 200 de milioane de euro anual.
Romania este singura tara din cadrul Uniunii Europeane care poate cultiva cu succes soia modificata genetic, considera Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor.
Cererea crescută pentru produse bio și dependența aproape totală a fermierilor americani pentru porumb și soia modificate genetic a condus la creșterea importurilor din alte state unde produsele agricole nu au fost manipulate genetic.
Întrebat dacă vom avea în România culturi de plante modificate genetic, în urma deciziei Parlamentului European şi Comisiei Europene, ministrul de resort, Daniel Constantin a precizat că decizia îi aparține succesorului său.
Profitul Monsanto s-a redus cu o treime în ultimul semestru, ca urmare a faptului că tot mai mulți fermieri, în special din America de Sud, resping culturile modificate genetic.
Acordurile comerciale dintre Uniunea Europeană și Statele Unite, cum sunt TTIP și CETA, ar putea deschide calea organismelor modificate genetic spre piața comunitară.
Parlamentul European votează astăzi condițiile în care statele membre vor avea dreptul de a permite sau de a interzice cultivarea organismelor modificate genetic pe teritoriile lor.
Astăzi, deputații europeni de la comisia pentru mediu votează recomandările pentru plen referitoare la posibilitatea statelor membre de a restricționa sau interzice cultivarea organismelor modificate genetic pe propriul teritoriu.
Fermierii români nu s-au înghesuit să cultive porumb modificat genetic, suprafața cultivată reducându-se rapid de la câteva mii de hectare la numai 600 de hectare.
MADR a trimis corpul de control pentru a verifica dacă se confirmă acuzațiile conform cărora în Botoșani se cultivă soia modificată genetic.
Anul acesta, fermierii care au mizat pe venituri frumoase din vânzarea semințelor de soia ar putea primi o lovitură de peste ocean.
Potrivit datelor publicate de INS, in martie 2025, fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul sacrificarilor si greutatea in
Cand locuiesti sau lucrezi intr-o zona izolata, fie ca este vorba de o ferma sau de o gospodarie la marginea
APIA a anuntat ca, pana la data de 17 aprilie 2025, a fost platita suma de 39.515.923 euro (echivalentul a
Desi cultura de cartofi nu este pretentioasa, pentru a obtine productii sanatoase, profituri consistente si sustenabile, este esential sa fii
Depozitarea corecta a semintelor si furajelor este esentiala pentru a le pastra calitatea si a evita pierderile. Umiditatea, temperatura si
Daca ai o ferma mica si vrei sa obtii profit din culturi mai putin exploatate, dar cautate pe piata, poti
Agricultura viitorului este definită de tehnologie, eficiență și sustenabilitate. Cu toate acestea, tranziția către Agricultura 4.0 încă vine la pachet
Drumurile agricole sunt adesea dificile si solicitante pentru orice vehicul. Terenul accidentat, denivelarile si conditiile meteo nefavorabile pot duce la