septembrie 28, 2022

biomasa

porumb de vanzare

Reguli noi pentru fermierii care mizează pe biocombustibili

Deputații europeni au votat marți acordul informal cu Consiliul privind o propunere legislativă de a limita producția de biocarburanți derivați din plante și de a accelera folosirea surselor alternative, cum ar fi gunoiul sau reziduurile sau a celor complet noi, cum ar fi culturile de alge.

Read More »

Pârvan, AOAR: Avem aur energetic în agricultură de care nu vrea nimeni să discute pentru că în energie favorizăm „eolienele” și „solarele”

Secretarul general al Asociației Oamenilor de Afaceri, Cristian Pârvan, a declarat că agricultorii români ar avea mult mai mult de câștigat dacă ar privi producția ca resursă de energie, decât să închirieze terenurile celor care înființează parcuri eoliene și a criticat autoritățile pentru că favorizează investițiile de acest tip.

Read More »

LAPAR și Pro-Agro, interesate de constituirea unui fond mutual

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) și Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură (Pro Agro) sunt singurele asociaţii ale fermierilor care şi-au prezentat până în prezent interesul pentru constituirea unui fond mutual. Fermierii care nu vor să contribuie la bugetul fondului vor pierde subvențiile.

Read More »

Avem fermieri, dar sunt bătrâni. Tinerii preferă alte domenii

Agricultura românească rămâne fără forță de muncă. Tinerii de la sate fug către orașe. Situația este de actualitate nu doar la noi, ci și în UE, însă la noi e mai gravă, dacă ținem cont de gradul ridicat de fărâmițare al terenurilor și de faptul că cei mai mulți proprietari au peste 60 de ani.

Read More »

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE