porumb de vanzare

Cine investește azi în utilizarea biomasei, va culege mâine profit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În condițiile scumpirii gazelor și a conflictelor din Est, utilizarea biomasei pentru producerea de energie se poate dovedi o sursă importantă de venituri.

România trebuie să elaboreze un plan strategic pentru utilizarea biomasei în producerea de energie electrică şi termică, în condiţiile în care există potenţial pentru această resursă în cel puţin jumătate dintre judeţele ţării.

„Gazul este prea scump pentru a fi ars doar pentru a găti. Din cele 42 de judeţe ale ţării, cel puţin jumătate au atât resursa, cât şi nevoia de consum de biomasă, deci ne trebuie un plan strategic”, a declarat Emil Calotă, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), prezent la un simpozion pe tema producerii de energie termică din surse regenerabile, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, transmite Agerpres.

De altfel, în această perioadă, România îşi regândeşte strategia energetică, iar, în opinia sa, accentul ar trebui să cadă pe întărirea reţelei de transport al energiei, pe interconectările cu alte ţări, dar şi pe stocarea de energie.

„România are posibilitatea de a oferi şi de a exporta stabilitate energetică”, a menţionat oficialul ANRE.

În opinia sa, România mai are de parcurs un drum lung până când va învăța să folosească eficient energia.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE