Amenzi de peste 196.624 de euro au fost date de inspectorii ANSVSA in magazinele alimentare de la tara

Facebook
Twitter

Desfasurata pe o perioada de o luna (1–31 august 2016), aceasta actiune a avut scopul de a verifica modul in care sunt respectate conditiile de igiena in unitatile de vanzare cu amanuntul, care sunt situate in zonele rurale.

La nivelul fiecarei DSVSA judetene, respectiv, a municipiului Bucuresti, au fost constituite echipe mixte (formate din reprezentanti ai Serviciului Control Oficial Siguranta Alimentelor si ai Serviciului Antifrauda), care au efectuat controale oficiale in magazinele alimentare, barurile, rulotele, precum si in alte unitati de alimentatie publica situate in zonele rurale.

In perioada de referinta au fost verificate 2.843 de obiective: 2.205 de magazine alimentare, 448 de baruri, 134 de rulote si 56 de unitati de alimentatie publica.

Deficientele constatate de reprezentantii DSVSA in urma controalelor au fost sanctionate prin aplicarea a 410 de sanctiuni contraventionale, care au insumat 874.800 lei, astfel:

  • la nivelul magazinelor alimentare au fost aplicate 349 de sanctiuni contraventionale, valoarea acestora fiind de 801.600 lei;
  • pentru nerespectarea normelor de igiena la nivelul barurilor au fost aplicate 39 de sanctiuni contraventionale, care au insumat 43.400 lei;
  • in cazul rulotelor au fost aplicate 14 sanctiuni contraventionale, valoarea acestora fiind de 19.000 lei;
  • unitatile de alimentatie publica au fost sanctionate prin aplicarea a 8 sanctiuni contraventionale, care au insumat 10.800 lei.

De asemenea, au fost acordate 319 avertismente pentru deficiente minore, pentru care au fost stabilite termene de remediere.

Totodata, au fost emise 9 Ordonante de suspendare temporara a activitatii unor unitati de vanzare cu amanuntul (8 magazine alimentare, aflate pe raza judetelor Braila, Bihor, Calarasi, Dambovita, Neamt, Vaslui si 1 bar situat in judetul Braila).

Pentru abaterile grave constatate de catre inspectorii din cadrul DSVSA au fost emise 23 Ordonante pentru interzicerea desfasurarii activitatii unor unitati (14 magazine alimentare, 3 rulote si 6 baruri situate pe raza judetelor Arad, Dolj, Galati, Giurgiu, Iasi, Salaj, Vaslui).

In urma controalelor efectuate au fost retinute oficial si au fost dirijate la unitati de neutralizare 100 bucati oua destinate consumului uman, precum si cantitatea de 503 de kg produse alimentare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE