Nicolae Sitaru: Vom avea la porumb o productie similara cu 2015

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Productia de porumb din acest an va fi similara cu cea inregistrata anul trecut, apreciaza Nicolae Sitaru expert la Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR), potrivit Agerpres.

„Asa cum arata campania in prezent vom avea o productie similara cu cea de anul trecut insa nu trebuie sa uitam ca anul trecut a fost unul destul de prost pentru porumb”, a declarat Nicolae Sitaru, potrivit sursei citate.

In 2015 recolta de porumb a Romaniei a scazut cu 26% fata de anul anterior, pana la 8,9 milioane de tone, in conditiile unei productii slabe de 3,5 tone la hectar.

La nivel european, ultimele doua luni secetoase au afectat puternic culturile din Uniunea Europeana, in special din Franta, Bulgaria si Polonia, potrivit firmei de consultanta Strategie Grains.

Traderii estimeaza ca in acest an recolta de porumb a Frantei, principalul producator de porumb al UE, va fi de aproximativ 12,5 milioane tone, cea mai mica recolta inregistrata dupa cea din 2003, iar unii avertizeaza ca o prelungire a vremii secetoase si in saptamanile urmatoare ar putea face ca rezultatul final sa fie chiar mai mic.

In schimb, in Ungaria, potrivit celor mai recente estimari, recolta de porumb ar urma sa creasca in acest an pana la 7,99 milioane tone, de la 6,6 milioane tone in 2015, potrivit Agerpres.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE