Achim Irimescu avertizeaza: Avem doua amenintari foarte grave. Ar fi o catastrofa economica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Romania se confrunta cu doua amenintari foarte grave in ceea ce priveste posibilitatea patrunderii din tarile vecine a unor maladii la porcine si ovine, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la Pericei, potrivit Agerpres.

„La nord, in Ucraina, avem pesta porcina africana prezenta si in alte state membre in care a fost aceasta pesta s-au inregistrat daune de sute de milioane de euro, deci ar fi o catastrofa economica patrunderea acestei maladii in Romania si, respectiv, in Ungaria. La sud avem dermatoza nodulara bovina, care, discutam cu doamna ministru din Bulgaria, in urma vaccinului se pare ca a fost stabilizata, dar trebuie sa ne asiguram ca nu patrunde si in cele doua state, in Romania si Ungaria”, a declarat Achim Irimescu.

Seful MADR a mai spus ca a purtat discutii si cu omologul sau magjiar, Fazekas Sandor, pentru o colaborare mai intensa pe partea serviciilor veterinare. „Am stabilit cu domnul ministru Fazekas ca sa avem o colaborare mai intensa, mai ales pe partea serviciilor veterinare, pentru ca uitati, avem doua amenintari foarte grave”, a declarat sursa citata.

Ministrul Agriculturii a adaugat ca in 8-9 septembrie va fi o reuniune la Sofia, cu participarea ministrilor din zona si a comisarului european pentru sanatate, Vytenis Andriukaitis, in care se vor discuta masurile de preintampinare a acestor maladii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE