Ajutor de minimis, aprobat de Guvern, pentru mestesuguri si artizanat

Facebook
Twitter

Executivul a aprobat de curand o schema de ajutor de minimis, in valoare totala de 890.000 lei, pentru dezvoltarea sectorului intreprinderilor mici si mijlocii din domeniul mestesugurilor si artizanatului, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Mai exact, schemele de ajutor de minimis pentru sprijinirea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii implementate prin programele nationale sunt bugetate pentru anul 2016 cu suma de 159,490 milioane lei lei.

Scopul schemei de ajutor de minimis, administrata de Oficiile Teritoriale pentru IMM si Cooperatie, este de a sustine operatorii economici prin stimularea infiintarii si dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii, prin acordarea de ajutoare de minimis pentru acoperirea costurilor de participare la targuri, in conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 1407/2013 si este complementara cu programele finantate din fonduri europene.

Schema de minimis este conceputa ca program multianual, pana in anul 2020, cu finantare de la bugetul de stat, iar selectia beneficiarilor ajutorului de minimis se face prin inscriere anuala, in limita bugetului alocat prin legea bugetului de stat si cu respectarea unor conditii de eligibilitate, informeaza HotNews.

Schema de sprijin pentru mestesuguri si artizanat, cu finantare de la bugetul de stat, este elaborata pentru anul 2016, cu posibilitatea prelungirii pe urmatorii ani. Data estimata la care va intra in vigoare aceasta schema este luna septembrie 2016, iar perioada estimata in care se vor efectua platile ajutorului de minimis este pana la finalul anului 2016.

Numarul minim al operatorilor economici beneficiari ai acestei scheme de ajutor de minimis este estimat la 160/an, respectiv 800 beneficiari pentru perioada 2016-2020, mai informeaza sursa citata.

Potrivit Guvernului, in perioada 2009-2015, au fost finantati prin intermediul Programului un numar de 625 operatori economici.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE