Hibrizii de porumb rezistenti la seceta si arsita, „vedetele” Dekalb care au incantat fermierii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Monsanto Romania a incheiat recent primul eveniment din seria vizitelor la „Centrul de Excelenta DEKALB®”. Desfasurate sub egida brand-ului DEKALB®, cu o traditie de peste 100 de ani in agricultura, workshop-urile au avut ca scop prezentarea unor solutii pentru cresterea productivitatii la cultura de porumb. Corporatia se afla printre leaderii mondiali in inovatia acestui domeniu, de aceea transferul de know-how a avut la baza 3 piloni principali: (1) mediul de cultura, (2) hibrizii de porumb toleranti la arsita si seceta si (3) agricultura de precizie.

In cadrul „Centrului de Excelenta DEKALB®”, organizat la Ruse, in Bulgaria, fermierii au vizitat o platforma de porumb, unde au fost prezentate solutii pentru eficientizarea procesului agricol si au avut ocazia sa cunoasca produsul prin informatii relevante si experimente practice. Daca mediul de cultura, insemnand tipul de sol si conditiile de clima, nu poate fi schimbat, folosirea produselor DEKALB® poate influenta succesul recoltei. Dintre hibrizii de porumb, s-au remarcat hibrizii HD, pentru capacitatea acestora de a se adapta la arsita si seceta, dovedite in urma testarilor realizate in zone aride ale lumii.

Pe langa sfaturile utile pe care le-au primit fermierii, unul dintre centrele de interes ale evenimentului s-a conturat in jurul agriculturii de precizie. Aceasta ofera posibilitatea de a eficientiza semanatul, prin crearea unei harti a problemelor pe parcela si prevenirea acestora. Viteza de semanat si densitatea sunt doar doi dintre factorii cei mai importanti, de care depinde recolta. Agricultura de precizie presupune utilizarea unor soft-uri integrate in bordurile utilajelor agricole, care pot fi coordonate printr-un sistem GPS avansat.

„Suntem incantati ca am starnit atat interesul partenerilor nostri, fermierii, cat si al jurnalistilor care au acceptat invitatia noastra de a participa la evenimentul, ce a avut loc saptamana trecuta, la Ruse, in Bulgaria. Ne-am bucurat sa vedem ca exista deschidere in ceea ce priveste cresterea profitabilitatii prin solutiile pe care le punem la dispozitie. Inca suntem la inceput in ceea ce priveste adoptarea instrumentelor necesarea aplicarii agriculturii de precizie, insa stim ca acesta este viitorul” declara Daniel Stanciu, Director de Marketing si Strategii pentru Romania, Bulgaria si Republica Moldova.

Evenimentul de la Ruse, desfasurat pe parcursul a 4 zile, a reunit peste 450 fermieri din Bulgaria, 200 din Romania, cat si jurnalisti din presa agricola si cea financiara.

Seria evenimentelor va continua cu vizita platformei de la Braila, in data de 31 august, si cea de la Satu Mare, din data de 8 septembrie, unde sunt asteptati peste 600 fermieri parteneri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE