RuralFest Bucuresti nu se va organiza in acest an

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

RuralFest Bucuresti, eveniment organizat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, nu va avea loc in acest an. Cel mai probabil, lipsa unei editii in 2016 are legatura cu intentiile primarului Capitalei, Gabriela Firea, de a nu mai permite organizarea de evenimente stradale in centrul Bucurestiului.

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat in cadrul unui comunicat ca in acest an nu va avea loc RuralFest Bucuresti.

„Ca urmare a interesului public deosebit manifestat si a numeroaselor solicitari de informatii privind desfasurarea festivalului RuralFest in 2016, va anuntam cu regret ca, in acest an, nu se va organiza o editie a acestui eveniment dedicat agriculturii si dezvoltarii rurale europene. In contextul focalizarii eforturilor pe noi prioritati ale Comisiei Europene, dar fara sa uitam interesul major pentru politica agricola comuna (PAC) in România, Reprezentanta isi exprima interesul de a se implica si pe viitor in realizarea RuralFest”, este mesajul transmis de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

RuralFest urmareste sa refaca legatura dintre locuitorii din mediul urban si sursa lor de hrana si incurajeaza alegerile sanatoase in privinta alimentatiei, protejarea mediului inconjurator si utilizarea sustenabila a resurselor naturale.

Anul trecut, in cadrul evenimentului RuralFest Bucuresti, a fost organizata si o festivitate de premiere a celor mai performante grupuri de actiune locala (GAL), care deruleaza proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile.

StiriAgricole.ro a solicitat Primariei Capitalei un punct de vedere oficial in legatura cu organizarea evenimentul RuralFest, insa nu am primit  niciun raspuns pana la ora publicarii acestei stiri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE