Salonul de vinuri Vintest Bucuresti 2016 si-a deschis portile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In acest an, 17 producatori romani de vin vor expune peste 220 de vinuri de la crame autohtone de renume la Salonul de vinuri Vintest Bucuresti 2016, care si-a deschis de astazi portile.

Evenimentul, aflat la editia a sasea, are loc in perioada 28 — 30 octombrie la Sala de Marmura, in cadrul Casei Presei Libere din Bucuresti, potrivit Agerpres.

„Anul acesta, la Vintest participa 17 producatori, mai putini decat anul trecut, dar cu un sortiment mai mare de vinuri, pe tematica evenimentului. Ne propunem ca prin acest salon sa venim putin mai aproape de consumatorul final, sa-l educam cu privire la consumul vinului autohton. Vorbim de vin cu denumire de origine controlata — DOC, vin cu indicatie geografica — IG, vin varietal, dar mai important, este vorba de vinul nostru romanesc”, a declarat Lucia Pirvu, expert degustator si organizatorul salonului de vinuri Vintest Bucuresti.

Potrivit organizatorilor, in programul salonului Vintest de anul acesta au fost incluse si 3 pre-evenimente de degustare, realizate cu aportul producatorilor de vin si sustinute de organizatorii salonului impreuna cu profesori din cadrul USAMVB (Universitatea de Agricultura Bucuresti). Acestea s-au adresat studentilor, masteranzilor si seniorilor acestei institutii educationale.

Printre expozantii salonului de anul acesta se numara: Domeniile Samburesti, Vinarte, Domeniile Anastasia, Crama Hermeziu, Casa de Vinuri Cotnari, Vincon Romania, Crama Ratesti, Crama 1000 de Chipuri, Domeniile Dealu Mare Urlati, Crama Dealul Dorului, Crama Histria, Cramele Cricova, SCDVV Pietroasa, SCDVV Bujoru, Crama Mennini, Cotnari, Domeniile Ostrov.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE