Comisarul european Dacian Cioloș și Daniel Constantin merg la RuralFest, de Ziua Crucii

Facebook
Twitter

În cadrul RuralFest, eveniment care are loc astăzi, duminică, 14 septembrie 2014, pe Șoseaua Kiseleff din București, comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală Dacian Cioloș va sta de vorbă cu fermierii.

Astfel, în intervalul orar 15.00 – 16.00, în spațiul special amenajat din interiorul cortului Direcției Generale pentru Agricultură (zona centrală), producătorii sau fermierii vor putea discuta cu Dacian Cioloș despre problemele cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi sau să afle pur și simplu mai multe informații despre noua politică agricolă comună.

Totodată, în jurul prânzului, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, va vizita RuralFest, eveniment care aduce satul românesc în inima Capitalei, pe Șoseaua Kiseleff, în porțiunea dintre Piața Victoriei şi str. Arh. Ion Mincu, în intervalul orar 9:00 – 19:00.

RuralFest este organizat de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Primăria Municipiului București, Muzeul Țăranului Român și Muzeul Satului și cu sprijinul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București și Apa Nova.

RuralFest va găzdui un târg pentru producători și artizani, o microfermă de animale, expoziții cu vânzare de produse tradiționale, naturale sau ecologice, demonstrații meșteșugărești, standuri de informare și activități ale ambasadelor statelor membre UE în România, jocuri, concursuri, program artistic, ateliere pentru copii, ateliere de gătit tradițional și slow-food, degustare de produse.

Toată lumea este invitată să meargă la diferitele expoziții, de pictură pe sticlă, produse meșteșugărești din răchită, ii și cămăși cu motive populare, țesături tradiționale, fotografii etc., sau demonstrații. Spre exemplu, în colțul dedicat Deltei Dunării vizitatorii vor lua lecții despre construcția de bărci.

Totodată, meșteșugarii vor  da o probă a măiestriei lor, în atelierele special amenajate, unde vizitatorii vor putea învăța cum se țese sau se brodează ori cum se prelucrează lemnul. De asemenea, vor fi organizate ateliere de prelucrare a ceramicei, sticlei sau fierului.

Vizitatorii vor avea ocazia să participe la degustări cu sau fără vânzare de produse apicole și preparate alimentare, de la sarmale, prepelițe și gulaș la ceaun, borș sau grătar de pește la poale-n brâu, precum și produse tradiționale grecești. În plus, vor avea loc programe artistice, care includ o paradă a costumelor populare, scenete cu personaje tradiționale, dansuri populare și momente muzicale din diverse țări, o demonstrație de tulnice și o mare horă la finalul evenimentului.

Nici copiii nu se vor plictisi, pentru că ei vor putea învăța să picteze icoane pe sticlă, să facă obiecte din ceramică, să realizeze cărți poștale și păpuși tradiționale sau să împletească colaci și să orneze turta dulce. Nu în ultimul rând, ei vor putea asculta povești de Ion Creangă spuse cu mult har și se vor putea plimba cu poneii de la ferma animalelor.

Pentru toți cei obosiți de atâta umblat prin târg am pregătit un spațiu câmpenesc de relaxare, plin de baloți și paie, situat în zona centrală.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE