Achim Irimescu: 30% din profitul agricol se obtine din cultivarea plantelor rezultate in urma biotehnologiilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Marti, 4 octombrie 2016, ministrul Achim Irimescu a participat la inaugurarea noii cladiri a Facultatii de Biotehnologii din cadrul USAMV Bucuresti, eveniment organizat cu prilejul aniversarii a 20 de ani de existenta a acestei facultati. Alaturi de gazda evenimentului, prof. dr. Sorin-Mihai Campeanu, rectorul USAMV Bucuresti, s-au mai aflat profesor doctor Mircea Dumitru, ministrul Educatiei si Cercetarii Stiintifice, E.S. Dean Thomson, insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucuresti, E.S. Francois Saint Paul, Ambasadorul Frantei, reprezentanti ai Ambasadei Germaniei etc.

„In conditiile in care bolile si daunatorii devin tot mai rezistenti la produsele chimice clasice, cred ca biotehnologiile reprezinta o solutie si stim foarte bine ca in lume 30% din profitul din agricultura se obtine din cultivarea plantelor rezultate in urma biotehnologiilor. Ne dorim cu totii ca aceasta facultate sa devina emblema agriculturii romanesti, sa ofere solutii pentru agricultorii nostri”, a afirmat ministrul Achim Irimescu.

Totodata, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si-a exprimat dorinta ca viitorii absolventi ai acestei facultati vor contribui la cresterea bunastarii fermierilor romani, dar in primul rand la sanatatea consumatorilor din Romania si nu numai, ramanand sa profeseze in tara noastra.

In cadrul simpozionului „20 de ani de invatamant universitar in Biotehnologie”, desfasurat in Aula Magna „Petre S. Aurelian”, ministrul Achim Irimescu a subliniat rolul deosebit de important al cercetarii si al biotehnologiilor, care pot veni cu solutii la provocarile cu care omenirea se confrunta in prezent. De asemenea, ministrul a apreciat ca este esential ca absolventii acestei facultati sa isi gaseasca locuri de munca in tara noastra, pentru a contribui la dezvoltarea acestui sector si sa duca mai departe ceea ce au invatat in timpul facultatii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE