Romania se pregateste sa exporte carne de vita in Turcia

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ca urmare a demersurilor realizate in ultimii 3 ani de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, in perioada 3-7 octombrie 2016 va fi organizata o misiune de audit in Romania pentru evaluarea abatoarelor din domeniul producerii carnii de bovina, informeaza ANSVSA intr-un comunicat.

Vizita delegatiei de la Ankara reprezinta etapa finala a includerii tarii noastre pe lista statelor membre care pot exporta carne de vita in Turcia.

Misiunea va evalua modul in care autoritatile veterinare competente de la nivel judetean, zonal si local realizeaza controalele oficiale la nivelul abatoarelor autorizate sanitar veterinar pentru sacrificarea bovinelor si cel in care operatorii din domeniul alimentar respecta conditiile stabilite de legislatia sanitara veterinara in vigoare pentru domeniul sigurantei alimentelor de origine animala.

Reprezentantii Autoritatii Veterinare Centrale din Turcia vor efectua vizite de lucru la Directii Saniatre Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor si la unitati de abatorizare din judetele Bistrita Nasaud, Botosani si Calarasi.

Avand in vedere interesul pentru stabilirea unor relatii de colaborare/parteneriale cu asociatiile din Romania, ministrul Achim Irimescu a prezentat ideea de a se crea un hub pe teritoriul tarii noastre, in cadrul caruia producatorii agricoli din Iran ar urma sa vanda produse din peşte şi fructe de mare, iar cei din Romania sa vanda in Iran, carne de oaie in carcasa. Din discutiile purtate de potentialii parteneri de afaceri, crearea acestui hub a rezultat ca fiind cea mai buna solutie, cu indeplinirea conditiilor sanitare-veterinare. La randul sau, ambasadorul a apreciat ideea ca fiind utila, urmatorul pas fiind ca partenerii comerciali sa intreprinda actiunile necesare pentru a pune hub-ul in functiune cu scopul de a dezvolta colaborarea dintre cele doua parti, privind schimburile comerciale de produse agroalimentare.

La finalul intalnirii, ministrul Achim Irimescu a reconfirmat invitatia catre omologul sau din Iran de a vizita Romania in perioada urmatoare, cea mai buna oportunitate fiind de a participa la noua editie a targului INDRAGRA, la inceputul lunii noiembrie 2016.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE