porumb de vanzare

Productia de porumb a Romaniei ar putea sa scada cu cel putin 4% anul acesta

Facebook
Twitter

Din cauza temperaturilor foarte ridicate de la mijlocul lunii iulie in vestul si sud-vestul tarii, Romania ar urma sa inregistreze o scadere a productiei de porumb cu cel circa 4% anul acesta, potrivit unui raport al firmei de consultanta UkrAgroConsult, citat de Agerpres.

Sursa mentioneaza precizeaza ca in ceea ce priveste productia estimata si productivitatea medie acestea vor fi in linie cu media inregistrata in România in ultimii cinci ani.

România are cea mai mare suprafata cultivata cu porumb din UE, dar este al doilea producator de porumb, in urma Frantei.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a informat ca seceta evolueaza in vestul si sud-vestul tarii deoarece ploile nu pot compensa temperaturile extrem de ridicate. Deficitul de precipitatii si temperaturile extrem de ridicate va persista in aceste regiuni in august si in septembrie.

Analistii UkrAgroConsult se asteapta ca exporturile in sezonul 2017/2018 sa fie mai ridicate, in pofida revizuirii in scadere a estimarilor privind productia de porumb.

Conform datelor Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din noiembrie 2016, recolta de porumb boabe de anul trecut, de 8,47 de milioane de tone, s-a diminuat usor fata de 2015, cu doar 5,6%, in pofida secetei inregistrate in vara, dar a scazut cu aproape 25% in raport cu productia record din 2014 de 11,3 milioane de tone.

Pentru 2015 a fost raportata o productie totala de porumb de 8,98 milioane de tone, mai precizeaza sursa citata.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE