Producator: inchidem ferma si plecam din tara, romanul de la oras are bani, dar nu da nici 4 lei/kg de rosii

Facebook
Twitter

Un producator de legume si fructe ecologice din comuna Ardeoani, judetul Bacau, spune ca este dezamagit profund de modul in care romanii aleg sa cumpere produse de calitate inferioara.

Fermierul in cauza, Gheorghe Simion, proprietarul fermei Geonatura, sustine ca este decis sa inceteze activitatea agricola din Romania si chiar sa plece din tara, in conditiile in care „nu sunt cumparatori nici macar la rosii cu pretul de 4 lei/kg”, desi in retelele de magazine acestea se vand cu 7 lei/kg.

Iata mesajul fermierului pe o o retea de socializare:

„Suntem foarte dezamagiti de cum merg produsele bio in Bucuresti, se castiga bine ca si salarii dar cand vine vorba de mancare sanatoasa, toti se lasa pacaliti de tot felul de produse si de oameni care mai nou au devenit agricultori din IT-sti sau din alte domenii, si noi care stim foarte bine cum sta treaba cu agricultura, avand studii in agricultura ecologica (internationala), nu reusim sa ne vindem marfa nici la pret de produs otravit cu chimicale? Oare de ce? (…) Romanii castiga bine, dar cand vine vorba de mancat sanatos se zgarcesc si isi cumpara masini si case mai intai, sanatatea este la urma, apoi se plang ca au cancer sau mai stiu ce boli din cauza chimicalelor folosite in industrie”, spune producatorul.

Fermierul spune ca in aceste conditii va inchide ferma, deoarece „nu mai are sens sa produca bio”.

„Dezamagire totala in tara asta, nu poti face nimic bun, desi nu am cersit de la nimeni, nici subventii, nici credite, am vrut sa oferim ceva sanatos dar din pacate oamenii au fost atat de respingatori incat am ajuns ca niste cersetori sa cersim sa manance ei sanatos si nici asa nu era bine, desi preturile sunt la fel ca cele cu chimicale, oare am ajuns sa ne speriem de produse sanatoase, sau nu mai stim sa mancam sanatos si vrem produse care sunt doar romanesti dar in fond sunt ca si cele din Olanda, Turcia, Israel”, mai spune producatorul.

„Regretam ca am investit bani si foarte mult timp in aceasta munca din ferma, din pacate sau din fericire o sa si plecam si din tara, desi nu asta era scopul. Doamne ajuta si Desteptati-va romani!”, este mesajul fermierului din Bacau.

Producatorul a inceput afacerea agricola in 2012, acesta producand o gama variata de fructe, legume si cereale, pe o suprafata totala de 3 hectare, cu tot cu livada.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE