Cu cine colaboreaza Daniel Botanoiu pentru redeschiderea pietelor pentru exportul ovinelor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Daniel Botanoiu, a oferit de curand o serie de lamuriri cu privire la angajarea in functia de director in cadrul MADR a lui Akram Shhaideh.

Referitor la informatiile aparute in spatiul public in ultimele zile, Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, face urmatoarele precizari:

„Akram Shhaideh, cel care detine functia de director al cabinetului propriu din cadrul Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a fost ales de mine pentru a-mi fi colaborator deoarece are o experienta importanta in deschiderea pietelor pentru exportul ovinelor. Domnul Shhaideh cunoaste bine realitatile agriculturii romanesti lucrand, de asemenea, pe acest segment intre anii 2013-2014, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Akram Shhaideh are doua doctorate absolvite in Romania – unul in domeniul economic, in cadrul “Academiei de Stiinte Economice” si cel de-al doilea in domeniul agronomiei – in cadrul „Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti”.

„Tin sa precizez faptul ca alegerea colaboratorilor imi apartine intru totul si am convingerea ca decizia pe care am luat-o va ajuta Ministerul Agriculturii la indeplinirea obiectivelor stabilite in cadrul Programului de Guvernare”, se arata in comunicatul trimis de MADR.

Recent, Daniel Botanoiu a anuntat ca lucreaza in prezent si la un proiect de lege care isi propune sa ofere facilitati fiscale generoase patronilor care aleg sa angajeze tineri in mediul rural, in contextul in care tot mai multi producatori se plang de lipsa fortei de munca.

„Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pregateste un proiect de lege care va ajuta semnificativ la intarirea fortei de munca in mediul rural, rezolvand astfel una dintre problemele cele mai grave cu care se confrunta in prezent fermierii! Astfel, asa cum anuntam si in programul de guvernare, initiem o propunere de act normativ prin care se stabileste ca angajatorul este scutit de la plata tuturor obligatiilor catre stat ce decurg din acordarea drepturilor salariale in conditiile angajarii a minimum 3 tineri cu varsta sub 40 de ani, pentru o perioada de cel putin 1 an”, noteaza Daniel Botanoiu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, asigurarea unor facilitati fiscale in domeniului muncii in agricultura creste nu numai interesul angajatorului in a folosi forta de munca calificata si tanara in activitatea de productie, dar asigura si cadrul de realizare a unui echilibru intre cel care produce si cel care poate participa la procesul de productie, fara a creste costurile de productie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE