ANSVSA

Amenzi de peste 14.000 de euro au fost date de inspectorii ANSVSA in magazinele alimentare din Capitala

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 15-18.04.2016, inspectori din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, impreuna cu reprezentanti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Serviciul Investigare a Criminalitatii Economice Sector 1-6, in baza programului comun de control, au verificat 19 societati comerciale, cu profil de activitate macelarie, pescarie, magazine alimentare, informeaza un comunicat al ANSVSA.

Pentru deficientele constatate (depozitare necorespunzatoare a produselor alimentare, neintretinerea spatiilor si a utilajelor, ustensilelor de lucru, etichetare necorespunzatoare si neasigurarea trasabilitatii produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare cu termen de valabilitate depasit), inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti, au aplicat 6 sanctiuni contraventionale , in valoare de 63.000 lei (circa 14.000 de euro) si 4 avertismente.

De asemenea, a fost retrasa de la comercializare cantitatea de 171,8 kg carne si produse din carne, 10,4 kg produse din peste, 8 kg faina, fiind dirijate catre o unitate de neutralizare.

Totodata, inspectori din cadrul DSVSA Bucuresti, pe lânga programul comun de control cu reprezentantii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au mai efectuat 83 verificari in unitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, inclusiv control oficial (conform Ordinelor nr. 64/2007 si 113/2008), raportat la programele si tematicile proprii sau urmare unor sesizari primite. De asemenea au fost eliberate certificate sanitare veterinare, in vederea neutralizarii, la cerere, pentru 17.914 kg produse alimentare.

Au fost efectuate 89 verificari pentru acordarea inregistrarii sanitare veterinare aferente punctelor de lucru si mijloacelor de transport, evaluare risc, etc., fiind acordate 12 termene pentru remedierea deficientelor, la o unitate si un mijloc de transport nefiind acordata inregistrarea sanitara veterinara, respectiv autorizatia de transport.

In punctul final de import aflat pe teritorul Municipiului Bucuresti, au fost efectuate 29 controale asupra transporturilor de legume, fructe, produse zaharoase provenite din import, inspectorii prelevând 7 probe in vederea analizarii reziduurilor de pesticide, contaminarii radioactive etc., dupa caz.
Au fost evaluate conditiile de functionare a punctului de sacrificare miei, organizat temporar de Directia Piete si Gestionare Activitati Comerciale Sector 4, in Piata Aparatorii Patriei, care urmeaza sa isi desfasoare activitatea in perioada 20-30.04.2016, urmând sa fie efectuat recontrolul pentru verificarea remedierii neconformitatilor inregistrate.

In cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor au fost receptionate 38 probe din produse alimentare, in vederea testarii microbiologice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide si micotoxinelor, dupa caz.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE