Victor Ponta: România își poate crea un brand internațional pe produse bio

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Premierul Victor Ponta a declarat că agricultura ecologică reprezintă o oportunitate pentru România și că țara noastră își poate crea un brand internațional pe produse bio.

„Cred că este o mare oportunitate pentru România de a avea o stabilitate în producția agricolă și susțin în mod special o nișă care, însă, s-a dezvoltat extrem de mult, cea a produselor bio. Cred că aici încet-încet România își face un brand extrem de apreciat pe partenerii internaționali și tot sprijinul pe care îl putem acorda pentru dezvoltarea acestui domeniu, în care România are un potențial extraordinar, îl vom face”, a precizat premierul Ponta, în cadrul târgului INDAGRA.

Ținta guvernului este dublarea suprafeței cultivate în regim bio, în următorii șapte ani.

„La cele 400 de mii de hectare care sunt în acest moment pentru agricultură bio putem și încercăm în următorii 7 ani să ajungem, poate, la dublare sau chiar mai mult decât atât”, a spus prim-ministrul Ponta.

Producătorii din sectorul bio pot depune la APIA cererile pentru obţinerea ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică  până pe 29 noiembrie 2013.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE