Domeniile Ostrov: „Recolta de cireșe și caise a crescut cu 50%”

Facebook
Twitter

Producătorul de vinuri Domeniile Ostrov este şi unul dintre cei mai importanți producători de fructe la nivel național cu o suprafaţă de aproape 400 de hectare de plantaţii pomicole. August este luna în care la Domeniile Ostrov se numără cireșele, caisele, nectarinele și piersicile.

Cu o suprafață de 84 hectare cultivate cu cireși, din care doar 25 ha sunt pe rod, producătorul a înregistrat pentru anul acesta o producție de 400 tone cireșe, în creștere cu 50% față de producția înregistrată în 2012. Aceeași creștere de 50% față de anul trecut a fost înregistrată și pentru producția de caise. De pe cele 155 hectare de livadă s-au recoltat anul acesta peste 3.000 tone caise. Compania a înregistrat o creștere semnificativă și pentru recolta de piersici și nectarine, unde s-au înregistrat 700 tone de fructe, în creștere cu 30% față de anul trecut.

„Investițiile realizate în ultimii ani în tehnologiile moderne de producție și în sistemele de irigare și fertilizare se văd anul acesta în creșterea semificativă a producției recoltate. Faptul că în acest moment nu mai avem nicio suprafață de pomi fructiferi neirigată a contribuit într-o mare măsură la această evoluție pozitivă” declară Oana Belu, acţionar Domeniile Ostrov.

Pe meleagurile de la Dunăre a început luna aceasta și culesul strugurilor de masă. Producătorul estimează o producție de 3.500 tone, cu o creștere de 30% față de anul 2012. Domeniile Ostrov a livrat la export 30 de procente din producţia de fructe menționată.

„Principalele țări în care au fost exportate fructele produse în livezile de la Domeniile Ostrov sunt: Rusia, Polonia, Cehia sau Republica Moldova. Pe mesele românilor a ajuns cea mai mare parte din producţia de fructe realizată până acumla Domeniilor Ostrov, 70 de procente. Cererea pentru fructele autohtone a crescut mult peste nivelul estimat”, a declarat Oana Belu.

Domeniile Ostrov cumulează o suprafață totală de livadă de aproape 400 de hectare dedicată pomilor fructiferi, din care 318 hectare sunt pe rod, restul aflându-se în programe de plantare demarate în ultimii doi ani. Acestea urmează să intre pe rod în anii următori. Din cele 318 hectare de livezi pe rod, 155 hectare reprezintă livada de caiși, 25 hectare cea de cireși, iar restul este plantat cu piersici, nectarini, pruni, visini și nuci.

„Domeniile Ostrov” reprezintă brandul „umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume. Gamele producătorului Domeniile Ostrov sunt listate în retailul tradiţional şi în HoReCa, dar şi în lanţurile internaţionale precum Metro, Real, Carrefour, Mega Image, Lidl, Cora sau Kaufland. Gamele de vin comericalizatre de Domeniile Ostrov sunt: Vinăria Ostrov – Terasele Dunarii IG, Premiat, Cosa Di Vino, Domeniile Ostrov – Oltina D.O.C, Domeniile Ostrov Reserve sau gama de vinuri istorice: Cetatea Durostorum, Pacuiul lui Soare şi Canaraua Fetii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE