septembrie 16, 2021

Produsele ecologice câștigă teren în agricultura românească

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tot mai mulți fermieri se orientează către producția ecologică, în contextual în care prețurile la care își pot valorifica marfa sunt ușor mai mari față de cele ale produselor obținute în mod tradițional, iar cererea la export este mare.

„Agricultura ecologică a avut o creștere foarte mare în ultimii doi ani. Numai în anul 2012 au fost înregistrați 26.000 de fermieri în agricultura ecologică. Avem planuri mari în acest domeniu și încercăm să realizăm un târg foarte mare dedicat agriculturii ecologice. Consider că potențialul este enorm, avem o cerere mare la export, iar necesarul de alimente sănătoase pentru copiii noștri este unul ridicat”, a declarat Marian Cioceanu, președintele Asociației Operatorilor din Agricultura Ecologică BIO-ROMÂNIA, în cadrul conferinței de presă prilejuită de organizarea celei de a 18-a ediții a INDAGRA.

Târgul internațional de produse șiiechipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei – INDAGRA va avea loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie la ROMEXPO și va reuni peste 430 de companii din România și alte 21 de țări pe o suprafață expozițională de peste 30.000 de metri pătrați.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE